SAVCI - Mustang

10. března 2007 v 12:55 |  Zvířata
Mustang
V dobách své největší slávy se američtí mustangové ve volné přírodě vyskytovali v mnohem větším počtu než všichni ostatní divocí koně na zeměkouli.Shlukovali se do velkých stád,aby se chránili před šelmami.
Tělesné rozměry:
Výška: až 1,4 m v kohoutku
Rozmnožování:
Pohlavní dospělost: ve 3 letech,hřebci zpravidla vodili stádo až od 6 let
Doba páření: duben až červen
Délka březosti: 11 měsíců
Počet mláďat: obvykle jedno,někdy dvojčata
Způsob života:
Chování: společenský,žije zpravidla v malých stádech
Hlasové projevy: slabé řehtání při vzájemném dorozumívání, hlasité zafrkání při nebezpečí a hlasité řehtání při soubojích
Potrava: tráva a listy
Délka života: až 20 let
Příbuzné druhy:
Mustang je příbuzný ostatních ras koní.
Výskyt:
Dnes jen řídce obývá odlehlé oblasti devíti států na západě USA.
Ochrana druhu:
Poté,co byl mustang téměř vyhuben,byly v roce 1971 přijaty zákony,podle nichž je týrání nebo zabití těchto zvířat považováno v příslušných státech za trestný čin.Přesto mustangové dosud bývají farmáři a chovateli koní krutě zabíjeni.
z encyklopedie zvířat
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Vaše nej zvíře?

Pes 28.9% (87)
Kočka 8.6% (26)
Ptáček 5.6% (17)
Kůň 10% (30)
Had nebo plaz 6.3% (19)
Ryba 5% (15)
Slon 6.6% (20)
Žirafa 4.3% (13)
Hmyz 4.3% (13)
Hlodavec 5.3% (16)
Opice 7% (21)
Jiné 8% (24)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.